Krokotiili – marraskuun Unelmien Väri taipuu moneen tunnelmaan

Krokotiili – marraskuun Unelmien Väri taipuu moneen tunnelmaan

Syvänvihreä Krokotiili on hyvin käyttökelpoinen sävy erityylisille sisustajille, olit sitten rohkea boheemi, moderni pelkistäjä tai maanläheinen esteetikko.

Krokotiilin tyyppiset intensiiviset vihreät ovat olleet viime vuosina hyvin trendikkäitä. Ne ovat helppoja yhdistellä muihin väreihin ja ne sopivat monenlaiseen sisustukseen.

Krokotiili on yksi Viidakon kutsu -teeman vihertävistä sävyistä. Katso kaikki sävyt.

Krokotiili inspiroi sisustussuunnittelija Anni Oikarista Värisilmä Rovaniemeltä rakentamaan kokonaisuuksia eri tiloihin kolmelle erityyliselle sisustajalle.

Modernin pelkistäjän keittiö ja WC

Moderni pelkistäjä yhdistelee Krokotiili-sävyä viileään marmoriin ja maustaa kokonaisuuden mustilla yksityiskohdilla. Keittiössä Krokotiili toimii säväyttävänä yksityiskohtana ja se tuo samalla lämpöä muuten pelkistettyyn, jopa hiukan kliiniseen yhdistelmään.
”Jos keittiössä käyttää marmoria ja mustaa, yhden seinän tai välitilan voi maalata Krokotiililla”, Anni ehdottaa. Modernin pelkistäjän lattiaksi sopii esimerkiksi Timberwisen Tammi White Cream -parketti. Puukuosinen vaalea Ideo-vinyylilankku on hyvä vaihtoehto parketille, jos perheessä on koiria tai pieniä lapsia.

Krokotiilin yhdistäminen mustaan ja marmoriin toimii myös WC-tiloissa. ”Vihreällä on sinisen kanssa se etu, että silmä mieltää nämä sävyt kauemmas, joten ne avartavat visuaalisesti WC:n kaltaisia pieniä tiloja”, Anni kertoo. Jos seinän yläosan maalaa Krokotiililla, alaosan ja lattian voi puolestaan laatoittaa viileänsävyisellä Sensi Statuario White Lux 30×60-laatalla. Laatan ja maalin saumakohdan voi viimeistellä mustalla laattalistalla.

”Tilaan saa lisää lämpöä valitsemalla tammensävyisen allaskaapin sekä paneloimalla katon esimerkiksi sormipaneelia muistuttavalla Siparilan Hiekka-sävyisellä Vire-paneelilla”, Anni täydentää.

Rohkean boheemin olohuone

Rohkea boheemityylin sisustaja tavoittelee olohuoneessaan mausteista tunnelmaa runsain kuosein, viherkasvein ja käyttämällä rohkeita murrettuja sävyjä. ”Rohkea boheemi maalaa olohuoneensa seinät Krokotiililla tai yhdistää sitä vehreisiin ja viidakkomaisiin tapetteihin”, Anni kuvailee.
Rohkean boheemin tapetteja ovat esimerkiksi Modern Spaces -malliston Urban Jungle, Cole & Sonin Woodland-tapetti tai Everyday Moments -malliston ihana saniaistapetti Fern Forest.

Jos viidakkomaiset tapetit eivät innosta, Rohkea boheemi voi kokeilla Krokotiilin yhdistämistä myös pronssin ja terrakotan sävyisiin, strukturoituihin ”pintatapetteihin” kuten Praque-malliston Uni Orange. ”Krokotiilin vastavärinä terrakotta korostaa sen syvyyttä”, Anni huomauttaa.

Jos Rohkea boheemi on puulattioiden ystävä, hän valitsee rouhean Parlan Chalet Coast -parketin. Jos hän pitää enemmän laattapinnasta, Krokotiilin kanssa lattialaataksi sopii esimerkiksi Ottocenton rouheista, hieman patinoituneen näköisistä laatoista sävyt Cadmio ja Okra sekä ylipäätään okran sävyiset erilaiset kuviolaatat.

Maanläheisen esteetikon makuuhuone

Harmoniaa ja seesteisyyttä arvostava Maanläheinen esteetikko haluaa tehdä makuuhuoneestaan rauhan tyyssijan. Hän ottaa makuuhuoneensa sisustuksen pohjaksi Krokotiili-sävyn ja tuo sen ympärille luonnonelementtejä eri muodoissaan saavuttaakseen levollisen tunnelman.


Krokotiilia voi käyttää tehosteseinänä yhdessä vaaleiden luonnonsävyjen kuten Viltti, Hengähdys ja Linnunpoika. ” Jos Krokotiilia haluaa yhdistää tapettiin, ihana vaihtoehto on vaaleanpunainen Anno Johan. Seinästä seinistä osan voi tapetoida ja osan maalata Krokotiililla”, Anni visioi.

Lattiaan maanläheinen esteetikko valitsee ehdottomasti luonnonmateriaalia eli aitoa tammiparkettia kuten Timberwisen Design-parketti Sky White Tammi Kolmio. Tekstiileiksi hän valitsee niin ikään luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa verhoihin, lakanoihin ja koristetyynyliinoihin. Matoksi sopii hyvin rouhea juutti tai pehmeä villa.

Sopii myös kaikille seinille

Vaikka Krokotiili on intensiivinen sävy, Anni kannustaa rohkeasti harkitsemaan saman sävyn käyttämistä myös suurina pintoina.

”Usein tehosteseinän ja valkoisten seinien kontrasti on rajumpi kuin koko huoneen maalaaminen voimakkaallakin sävyllä. Näin voimakkaan sävyn kanssa kannattaa toki valita himmeä mattapintainen maali, kuten Coloria Green Line tai Värisilmän Sointu”, Anni summaa.