IDEO PRO 20 PM1 18L REMONTTIMAALI

144,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Vesiohenteinen, puolihimmeä dispersiomaali kuiviin sisätiloihin.
IDEO PRO 20:lla voidaan maalata uusia ja aiemmin maalattuja betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili- sekä rakennuslevypintoja. Soveltuu pesun- ja kulutuskestävyyttä vaativien seinä- ja kattopintojen maalaukseen.
Tuote kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokituksien M1-ryhmään.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Puolihimmeä

Käyttökohde

1.1 Seinämaalit

Riittoisuus

Imeville alustoille 4-8m², imemättömille pinnoille 7-10m².

Pakkauskoot

2,7L, 9L, 18L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Sively, telaus tai ruiskutus

KÄYTTÖOHJEET

Pinnan esikäsittely:

Uudet pinnat puhdistetaan pölystä ja liasta. Aikaisemmin maalatut pinnat pestään sopivalla pesuaineella ja huuhdotaan huolellisesti vedellä. Kovat tai kiiltävät pinnat hiotaan himmeiksi ja hiontapöly poistetaan. Liima- tai kalkkimaalilla maalatuista pinnoista on vanha maali poistettava kokonaan. Pinnan epätasaisuudet silotetaan kohteeseen sopivalla tasoitteella. Kuivunut tasoite hiotaan ja pöly poistetaan.


Pohjamaalaus:

Maalaamattomat betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili-, lastulevy-, kipsilevy- ja kuitulevypinnat pohjamaalataan tarkoitukseen sopivalla pohjamaalilla.


Maalaus:

Ennen käyttöä maali sekoitetaan huolellisesti. Maalia ohennetaan tarvittaessa vedellä. Maali levitetään telalla, ruiskulla tai siveltimellä 1 – 2 kertaan. Sopiva ilmattoman ruiskun suutin on 0,017 – 0,021″.


Maalausolosuhteet:

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Tuulettaminen maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana nopeuttaa maalin kuivumista.


Maalipinnan hoito:

Maalin lopullinen kalvonmuodostus normaaliolosuhteissa kestää n. 4 viikkoa, jonka jälkeen pinta on saavuttanut lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä. Ennen tätä maalipintaa on käsiteltävä varoen. Maalipinta voidaan puhdistaa kevyesti pyyhkimällä. Työvälineenä käytetään kosteaa siivouspyyhettä, pehmeää sientä tms. Karkeaa harjausta tai voimakasta hankausta tulee välttää.

LISÄTIETOJA Varastoitava viileässä ja tiivisti suljetuissa astioissa. EI SAA JÄÄTYÄ.


TEKNISET TIEDOT

Kuiva-ainepitoisuus N. 38 tilavuus-% Haihtuvat orgaaniset aineet (VOC) EU VOC raja-arvo (kat A/a): 30 g/l. Tuotteen VOC: max. 30 g/l.


Käytännön riittoisuus:

Ennen maalattu pinta 7 – 10 m²/l

Tasoite ja puukuitulevy 5 – 8 m²/l

Betoni- ja rappauspinta 4 – 7 m²/l

Tiheys n. 1,3 g/ml. Kuivumisaika, +23°C / 50 % RH.

– pölykuiva 30 min kuluttua

– päällemaalattavissa 1 h kuluttua

Kuivuminen hidastuu viileässä ja/tai kosteassa.

Ohenne, välineiden pesu Vesi. Työvälineet pestään välittömästi käytön jälkeen vedellä.

Kiilto Puolihimmeä

Värisävyt Perusmaali 1 (valkoinen). Voidaan sävyttää sävytyspastoilla sisämaalivärikarttojen sävyihin.

Pesun- ja kulutuksenkesto: Maalipinnan kulutuksen kesto on kohtalainen. SFS-EN 13300 -luokituksen mukainen märkähankauskestoluokka on 2 (ISO 11998).