PANEELIKATTOMAALI 9L NCS S0500-N TEKNOS

123,00 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

PANEELIKATTOMAALI on valkoinen, vesiohenteinen akrylaattidispersiomaali sisäkattojen maalaukseen. Maali on hyvin peittävä ja se ehkäisee oksien ja muiden tummentumien läpilyöntiä. Kiiltoryhmä 5, himmeä. MaalausRYL 2012:n mukainen maalaustuoteryhmä 319.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Himmeä

Riittoisuus

6-8 m²/L

Pakkauskoot

2,7L , 9L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Sively, telaus tai korkeapaineruiskutus

Tuotemerkki

Teknos

KÄYTTÖKOHTEET

Kuivien sisätilojen kattopaneelien maalaukseen. Käsittelemättömien ja aiemmin lakattujen tai maalattujen puupintojen pohja- ja pintamaalaukseen.


KÄYTTÖOHJE

PINNAN ESIKÄSITTELY

Uudet puupinnat puhdistetaan pölystä ja liasta. Likaiset aikaisemmin lakatut tai maalatut pinnat pestään RENSA SUPER maalipesuaineella. Irtoava ja heikosti kiinni oleva vanha lakka tai maali poistetaan. Jos puupinta on aiemmin öljytty tai vahattu, PANEELIKATTOMAALIN soveltuvuus pintaan tulee varmistaa koemaalauksella.


KÄSITTELYOHJE

Pohjamaalaus ohentamattomalla PANEELIKATTOMAALILLA. Ennen käyttöä maali sekoitetaan huolellisesti. PANEELIKATTOMAALI levitetään siveltimellä. Maalaukseen voidaan käyttää myös telaa tai korkeapaineruiskua, mutta varsinkin maalaamattoman puupinnan pohjamaalauksessa pinta tulee viimeistellä siveltimellä. Suositeltava korkeapaineruiskun suutinkoko on 0,015 – 0,019.


KÄSITTELYOLOSUHTEET

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Tuulettaminen maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana nopeuttaa maalin kuivumista.


PINNAN HOITO

Maalin lopullinen kalvonmuodostus normaaliolosuhteissa kestää 3 – 4 viikkoa, jonka jälkeen pinta on saavuttanut lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä. Ennen tätä on maalipintaa käsiteltävä varoen. Maalipinta voidaan puhdistaa neutraalilla (pH 6 – 8) pesuaineliuoksella pyyhkimällä. Pahoin likaantuneilla pinnoilla voidaan käyttää myös heikosti emäksisiä (pH 8 – 10) pesuaineita. Pesuaine ja lika poistetaan pyyhkimällä ja/tai huuhtelemalla pinta puhtaalla vedellä. Työvälineenä käytetään siivouspyyhettä, pehmeää sientä tms. Karkeaa harjausta tai voimakasta hankausta tulee välttää. Pesuaineiden käytössä noudatetaan pesuainevalmistajan laimennus- ym. käyttöohjeita.


Ei saa jäätyä!


TEKNISET TIEDOT

Kuiva-ainepitoisuus: n. 40 tilavuus-%

Haihtuvat orgaaniset aineet (VOC): EU VOC raja-arvo (kat A/a): 30 g/l. Tuotteen VOC: max. 30 g/l.

Kiilto: Himmeä

Sävytysjärjestelmä: Teknomix

Tiheys: n. 1,3 g/ml

Pölykuiva: 1 tunnin kuluttua

Ohenne: Vesi.

Välineiden pesu: Työvälineet pestään välittömästi käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja pesuaineella.

Pesun- ja kulutuksenkesto: Maalipinnan kulutuksen kesto on hyvä. SFS-EN 13300 -luokituksen mukainen märkähankauskestoluokka on 1 (ISO 11998).

Pakkauskoot: 2,7 L, 9 L

Varoitusmerkintä: Katso käyttöturvallisuustiedote.

Hyväksynnät & sertifikaatit: M1-luokitus