TUNTO KARHEA RPA 9 L VESIOHENTEINEN STRUKTUURIPINNOITE

122,00 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Rouheaa seinäpintaa, Tunto Karhealla teet elävää, modernin rouheaa ja valon mukaan vaihtelevaa pintaa sisäseiniin ja takkoihin. Tunto Karhean käsinkosketeltava struktuuripinta antaa värille kolmannen ulottuvuuden.
Karheaa Tunto-pintaa ja sileää maalipintaa yhdistämällä syntyy kiehtovia, kolmiulotteisia pintaratkaisuja. Kuvioalueet onnistuvat siististi teippirajauksella.
Tunto Karhean elävässä pinnassa valo ja varjo viihtyvät rinnakkain, pinnan sävy vaihtelee hyvinkin paljon valon mukaan.
Värille kolmas ulottuvuus, Tunto Karhea on sävytettävissä Tunto-värikartan mukaan. Värikartasta löydät upean valikoiman maanläheisiä värejä vaimeasta voimakkaaseen.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Täyshimmeä

Käyttökohde

1.4 Kuviointi- ja efektituotteet

Riittoisuus

0,5 – 0,7 m²/l. Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus, huokoisuus sekä työtapa.

Pakkauskoot

2,7L , 9L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Levitys teräsliipillä, tai ruiskutus laastipumpulla tai suppiloruiskulla, suutinkoko min. 5 mm. Viimeistellään Tikkurilan muovihiertimellä.

Tuotemerkki

Tikkurila

KÄYTTÖKOHTEET

Uudet ja ennen maalatut betoni-, rappaus-, tiili-, puukuitulevy-, kipsilevy- ja lastulevypinnat. Tunto Karheaa voi levittää myös kattoihin. Seinät kuivissa sisätiloissa.


KÄYTTÖOHJE

Käsittelyolosuhteet Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva. Ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan on oltava vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Esikäsittely Maalaamaton pinta:

Puhdista maalaamattomat pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat sopivalla Presto-kevyttasoitteella. Pohjamaalaa Varma-pohjamaalilla. Maalaa tulevan pinnoitteen sävyn mukaan 1-2 kertaan Harmonylla tai Nova 7:lla.


Ennen maalattu pinta:

Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Kittaa tarvittaessa kolot sopivalla Presto tasoitteella. Maalaa tulevan pinnoitteen sävyn mukaan kertaalleen Harmonylla tai Nova 7:lla, jos sävyero pohjan ja pinnoitteen välillä on suuri.

Laimennus Ohenna tarvittaessa vedellä max. 1%.

Pinnoitus Sekoita Tunto Karhea huolellisesti ennen käyttöä. Levitä teräslastalla vain pinnoitteen raekoon paksuinen kerros. Hierrä pinta välittömästi (max. 15 min kuluttua) kevyesti painaen Tikkurilan muovihiertimellä. Jos hierrin ei liiku kevyesti, pinnoitetta on liikaa. Poista levitetyltä alueelta liian paksu pinnoitekerros teräslastalla pinnoitetta myöten vetäen. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä pinnoite-erä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi.


Huom! Tunto Karhea -pinnoitteen alle soveltuvat märkätasoitteet, kuten Presto-kevyttasoite. Kuivatasoitteita käytettäessä tasoitteen tulee olla sementtivahvistettu.


Työvälineiden puhdistus Poista työvälineistä ylimääräinen pinnoite takaisin maaliastiaan, ettet tuki viemäriä. Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.

Hoito-ohjeet Pinnat puhdistetaan kuivapuhdistuksena käyttäen imuria.

EU VOC -raja-arvo (cat A/l) max. 200 g/l (2010).

Tunto Karhea sisältää VOC max. 200 g/l.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä 2012 319 Muut vesiohenteiset seinä- ja kattomaalit sisäkäyttöön

Maalaustarvikeryhmä 2001 37 Vesiohenteiset pinnoitteet sisäkäyttöön RL 1…3 (RT-luokitus)

Perusmaalit RPA ja RPC

Värisävyt Voidaan sävyttää Tunto värikartan mukaan. Lopullinen sävy vaikuttaa yleensä hieman värimallia tummemmalta johtuen tuotteen karkeudesta. Tuote täytyy esiravistaa ennen sävytystä.

Kiiltoryhmä Täyshimmeä (6/RT-luokitus)

Riittoisuus 0,5 – 0,7 m²/l. Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus, huokoisuus sekä työtapa.

Pakkaukset 5 kg (n. 2,7 l) ja 16,5 kg (n. 9 l).

Ohenne Vesi

Sekoitussuhde Ohenna tarvittaessa vedellä max. 1%.

Työtapa

Levitys teräsliipillä, tai ruiskutus laastipumpulla tai suppiloruiskulla, suutinkoko min. 5 mm. Viimeistellään Tikkurilan muovihiertimellä.


Huom! Ennen ruiskutusta poista maalipurkista sinne sävytyksen yhteydessä mahdollisesti kannesta tippunut metallipala.

Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % 24 tuntia normaaliolosuhteissa.

Lämmönkestävyys 80ºC, ISO 4211-3

Kiinteäainetilavuus 65%

Tiheys n. 1,8-1,9 kg/l ISO 2811.

Varastointi Suojattava pakkaselta.