BJELIN WOODURA 27057 TAMMI EKSBO SELECT MATTAL. KOVETETTU PUULATTIA 1,85 M2/KRT

131,35 /krt

(71,00 /m2)

Varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

Eksbo on luonnontammen värinen mattalakattu puulattia, joka on valmistettu patentoidulla tekniikalla, jonka avulla puu kovetetaan ja siitä tehdään lujempaa. Valmistusprosessin ansiosta lattiasta tulee kolme kertaa lujempi kuin perinteiset puulattiat ja prosessissa käytetään optimaalisesti hyödyksi uusiutuvat raaka-aineet.

Eksbo on lattia, joka edustaa Select-lajitelmaa. Select on puhtaampi lajitelma ja antaa lattialle puhtaan ja harmonisen ulkonäön. Lajitelmassa esiintyy värivaihtelua sekä pienempiä kokonaisia ja terveitä oksia, mutta vähemmän kuin elävämmissä lajitelmissa.

Tuotetiedot

Lattianpäällysteen tyyppi

Kolmikerrosrakenne, viistereunat 4 sivulla

Pintakäsittely

Mattalakka, luonnonväri

Paloluokka

Bfl-s1

Kiinnitystapa

Taittopontti

Laudan koko

2000 x 185 mm

Paksuus

11 mm

Takuu

30 vuotta

Käyttökohteet

Bjelinin kovetetusta puusta valmistettu Woodora-lankkulattiamallisto vastaa monipuolisesti erilaisiin asiakastarpeisiin vakuuttaen myös kauniilla väri- ja lajitelmavaihtoehdoillaan: valikoimaan kuuluvat Naturin sekä Selectin vähäoksaiset ja rauhalliset lajitelmat.


Kuuluu käyttöluokka 32:n julkistentilojen lattianpäällysteisiin (esim. hotellit, konttorit, ravintolat, vaateputiikit)


Asennus- ja hoito-ohje

ASENNUSOHJEET

BJELIN WOODURA KOVETETTU PUU, LANKKU, Lukkopontti 2G/5G®

Ole hyvä ja lue Bjelinin yksityiskohtaiset asennusohjeet huolellisesti. Mikäli sinulla on kysymyksiä asennuksesta, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi tai Bjeliniin.

Etukäteen huomioitavat asiat, liikuntasaumat ja alusmateriaalisuositus

Maksimilattia-ala: 625 m2 Maksimilattialeveys: 25 m Normaalisti kalustetuissa tiloissa ja lattiapinnan ollessa symmetrinen (neliö tai suorakulmio) maksimilattia-ala on 625 m2. Alusmateriaalisuositus on Tuplex.

Lattiaan asennettavat liikuntasaumalistat ja peitelistat on asennettava toisiinsa liittyvien huoneiden välille, kynnysten kohdille, L:n, T:n tai U:n muotoisissa huoneissa, liittymäkohdissa käytäviin jne. Listat kiinnitetään vain aluslattiaan kiinnitettyihin kiskoihin tms. Älä milloinkaan asenna

keittiökaapistoja, raskaita keittiösaarekkeita, uuneja/liesiä tai muita raskaita kalusteita kuten liedet, kassakaapit jne. lattian päälle, jotta ne eivät estäisi lattian luonnollista elämistä.

Lattian etäisyys seinään & liikuntasaumat

On tärkeätä laskea oikea etäisyys lattiasta seinään. Lattian reunan oikea etäisyys seinään on 1,5 mm jokaista lattian

leveysmetriä kohden. Käytä kiiloja, joiden leveys on laskemasi lattian etäisyys seinästä. Esimerkkilasklelma: 4 metriä leveän huoneen liikuntasauman leveys on 4 x 1,5 mm = 6 mm. Toisin sanoen lattian

etäisyys seinästä ja kiinteistä rakenteista täytyy olla vähintään 6 mm kaikkialla huoneessa. Liikuntasauman suuruus toisiinsa liittyvien huoneiden välillä pitää olla sama kuin lattian etäisyys seinästä, mutta vähintään 20 mm. Suositellut työkalut

– Kiilat liikuntasaumaa varten

– Käsisaha tai pistosaha

– Lyijykynä

– Kokoontaittuva mitta

– Suorakulma

– Veitsi

Paras tapa katkaista kovetettua puuta ovat sähkötyökalut tai käsisaha.


HOITO-OHJEET

Mattalakatut kovetetut puulattiat

Ole hyvä, ja lue Bjelinin yksityiskohtaiset hoito-ohjeet huolellisesti. Lattian hyvä hoito on edellytys sille, että lattian pintakäsittely säilyy hyvänä ja lattia kauniina vuodesta toiseen.

Säännöllisen hoidon ansiosta myöskään tahrat eivät tartu niin helposti lattiaan, ja lattian hoito jatkossa helpottuu.