YKI ROUHEPINNOITE VALKOINEN 9L

92,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Yki Rouhepinnoite viimeistelee talosi ulkokuoren ja lopullisen ilmeen. Rakennusteknisesti oikein toteutettu sokkeli ja julkisivu on pitkäikäinen ja helppohoitoinen. Kokonaisuuteen sopivan pinnoitteen arvokas ulkonäkö ja laajat värimahdollisuudet sopeuttavat rakennuksen edustavasti ympäristöönsä. Himmeä ja hyvin peittävä rouhepinta sopii niin kivi – kuin puutaloonkin.

Hyvin peittävä, arvokkaan näköinen rouhepinnoite on suunniteltu erityisesti uusille ylitasoitetuille harkkopinnoille sekä betonipinnoille. Rouhepinnoite estää kosteuden tunkeutumisen rakenteeseen ja on vesihöyryä läpäisevä.

Tuote on käyttövalmis ja pinnoitus on helppoa ilman pölyäviä ja vaikeita työvaiheita. Pinnoitteen struktuuri häivyttää pienet virheet. Teet sen helposti itse kustannuksia säästäen – levitä rouhepinnoite teräslastalla ja viimeistele pinta Tikkurilan muovihiertimellä.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Täyshimmeä

Käyttökohde

2.5 Kiviaineispintatuotteet

Riittoisuus

Lastalevitys 0,6-0,8 m²/L , ruiskutettuna 0,5-0,9 ²/L

Pakkauskoot

9L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Levitys lastalla tai ruiskutus laastipumpulla.

Tuotemerkki

Tikkurila

KÄYTTÖKOHTEET

Betonirakenteiden ja sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitettujen betoni- ja harkkopintojen sekä levypintojen pinnoitukseen sokkeli- ja seinäpinnoille. Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


KÄYTTÖOHJE

KÄSITTELYOLOSUHTEET:

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnoitustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.


ESIKÄSITTELY:

Alustan tulee olla riittävän kiinteä, kuiva ja kova ennen pintakäsittelyä.


Maalaamaton pinta:

Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi. Ylitasoita harkkopinnat ja epätasaiset betonipinnat Yki Värilaastilla tai Yki Oikaisulaastilla tuoteselosteen ohjeen mukaan.


Aikaisemmin maalattu pinta:

Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu).


Tarvittavat ylitasoitukset tehdään Yki Värilaastilla tai Yki Oikaisulaastilla tuoteselosteen ohjeen mukaan.

Pohjustus Alusta suositellaan pohjustettavaksi Tikkurilan Silikonipohjusteella mm. suolojen läpilyönnin vähentämiseksi tuoteselosteen ohjeen mukaan.


PINNOITUS:

Sekoita Yki Rouhepinnoite perusteellisesti ennen käyttöä. Yki Rouhepinnoitetta voidaan tarvittaessa ohentaa vedellä max. 1%.


Levitys teräslastalla:

Levitä teräslastalla pinnoitteen raekoon paksuinen kerros kerrallaan noin 1 m² alueelle. Hierrä pinta välittömästi (max. 15 min kuluttua) Tikkurilan muovihiertimellä kevyesti painaen. Jos hierrin ei liiku kevyesti, pinnoitetta on liikaa. Poista levitetyltä alueelta liian paksu pinnoitekerros teräslastalla pinnoitetta myöten vetäen. Pyri järjestämään työ niin, että työtaukojen ja eri purkkien rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan.


Levitys ruiskutustyönä esim. laastipumpulla tai suppiloruiskulla:

Levitä pinnoite ruiskuttaen noin 1 m etäisyydeltä pyörivin liikkein kohtisuoraan pintaa vasten. Yhtenäiset pinnat ruiskutetaan yhtäjaksoisesti. Ruiskutettu pinta voidaan jättää sellaisekseen tai se voidaan hiertää Tikkurila muovihiertimellä (kts. levitys teräslastalla). Hiertotyö aloitetaan välittömästi (max. 15 min kuluttua) ruiskutuksen jälkeen painaen kevyesti Tikkurilan muovihiertimellä.


HUOMIOITAVAA:

Uuden ja vanhan maalierän rajakohta pinnoitetaan seoksella 1 osa vanhaa pinnoite-erää ja 1 osa uutta pinnoite-erää, mikäli joudutaan käyttämään eri valmistuseriä. Pyri järjestämään työ niin, että uuden ja vanhan pinnoite-erän rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan.


Suojaa ikkunat ennen pohjustusta ja pinnoitusta. Pyyhi mahdolliset roiskeet välittömästi pois ikkunoista.


Yki Rouhepinnoite ei sovellu esim. kylmien tukimuurien vaakapintojen tai muiden vastaavien vaakapintojen pinnoittamiseen.


TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS:

Pese työvälineet vedellä heti käytön jälkeen. Hieman kovettuneen pinnoitteen poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


HOITO-OHJEET:

Likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua maalaamisesta. Pintaan saattaa jäädä pysyvä jälki pesusta, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta.


Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua käyttöohjeen mukaisesti. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.


HUOLTOKÄSITTELY:

Yki Rouhepinnoitteen huoltomaalaukseen soveltuu Yki-sokkelimaali, julkisivujen huoltomaalaukseen soveltuvat Kivisil-julkisivumaali tai ruiskutettuna Yki Rouhepinnoite, kts. kohdat Esikäsittely, Pohjustus ja Pinnoitus.


VARASTOINTI:

Suojattava pakkaselta. Tuotteen tai astian lämpötila ei saa ylittää +35 ºC. Ei saa varastoida auringonpaisteessa edes suojapeitteen alla. Sävytetty tai huonosti suljetussa tai vajaassa astiassa oleva pinnoite ei kestä pitkäaikaista varastointia.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä 2012 426 Dispersiopinnoitteet RL 11…13


Perusmaalit: RPA JA RPC


Värisävyt: Tikkurilan Puutalot-, Kivitalot- ja Facade-värikartta, Kaunis Talo värilastujen sokkelivärit.


Kiiltoryhmä: Täyshimmeä (6/RT-luokitus)


Riittoisuus 0,6 -0,8 m²/l lastalla levitettynä ja 0,5 – 0,9 m²/l ruiskutustyönä. Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus ja huokoisuus.


Pakkaus: 9 l


Ohenne: Vesi


Työtapa Lastalevitys, ruiskutus laastipumpulla, min. suutinkoko 5 mm, tai suppiloruiskulla. Lastalla levitetty pinnoite viimeistellään Tikkurilan muovihiertimellä. Ruiskutettu pinnoite voidaan jättää ruiskupinnalle tai viimeistellä Tikkurilan muovihiertimellä.


Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Kosketuskuiva seuraavana päivänä.


Vesihöyrynvastus (EN ISO 7783-2) sD,H2O < 0,2 m

Vedenläpäisevyys (EN 1062-3) w24 < 0,2 kgm-2h-0,5

Tartuntalujuus (EN 1542) > 0,8 N/mm² (betonilla)


Säänkestävyys: Hyvä, myös meri- ja teollisuusilmastossa. Estää sade- ja roiskeveden tunkeutumista rakenteeseen. Päästää sisäpuolelta höyrynä tulevan kosteuden lävitseen ja vähentää suolojen kulkeutumista rakenteen pintaan.


Kiinteäainetilavuus n. 70 %.


Tiheys n. 1,8 – 1,9 kg/l, ISO 2811


EU VOC -raja-arvo (Cat A/c) 40 g/l(2010). Yki Rouhepinnoite sisältää VOC max. 40 g/l.